Příliš mnoho e-zinů

Internetových magazínů je celá řada. Také všechny tištěné deníky a časopisy mají svou internetovou podobu, přičemž jiná forma je pro běžného čtenáře a jiná pro předplatitele.
Množství magazínů je vysoké a jejich úroveň je různá. Pokud si chcete založit internetový magazín, který by byl komerčně úspěšný a pro inzerenty zajímavý, je třeba si uvědomit, že není důležitá jen tématika, ale především také page rank, což je vlastně algoritmus pro ohodnocení důležitosti webových stránek.
mailové novinky

My bychom ovšem rádi zapátrali v historii internetové žurnalistiky. Je nesporné, že v současnosti najdeme snad tisíce e-zinů. Je velmi obtížné se orientovat v takovém množství. Je obtížné si najít to, co stojí za to číst. Když pročítáte internetové články, jen velmi zřídka se dostanete k sofistikovaným informacím.
 

Neviditelný pes

Mezi kvalitní internetovou žurnalistiku nepochybně můžeme zařadit deník Neviditelný pes, který má zároveň prvenství. Jedná se o vůbec první český ryze internetový (nemá tištěnou alternativu) deník. Vychází pravidelně od dvacátého třetího dubna 1996.
Vydavatelem Neviditelného psa je spisovatel science fiction Ondřej Neff. Později se připojili externí spolupracovníci. Mezi rubriky a podstránky patří například Hyena, Zvířetník, Psí stručně, Český politický cirkus, Jak život jde, Moudro dne, Sarden.
noviny na pc

Jako samostatná rubrika vznikly také Britské listy. Nicméně v roce 1999 se Britské listy osamostatnily a staly se samostatným deníkem, jejichž vydavatelem je Občanské sdružení Britské listy.
Protože deník Neviditelný pes založil spisovatel vědeckofantastické literatury Neff, lze očekávat, že se deník bude specifické aktivity ve zvýšené míře reflektovat. To se děje v rubrice Sarden, kde bývají k přečtení životopisy, drby, pozvánky, reportáže nebo recenze. Jedná se o nejstarší samostatný informační web s touto tématikou v České republice.
 

You Might Also Like