Nákup pozemku

Pozemek kupujeme nejvýše párkrát za život, ale nejde o levnou záležitost, a proto je tu možnost hypotéky. Zároveň si řekneme, na co si dát pozor.

Nákup pozemku

Nenechte se nachytat

Pozemek můžeme koupit z osobních důvodů, což je třeba zahrada, ale také jako investici do budoucna. V obou případech to stojí poměrně dost peněz, a proto se podíváme na všechna úskalí, jež by při nákupu mohla nastat. Vše to začíná už při samotném výběru, protože pokud jej podceníme, tak rozhodnutí můžeme litovat ještě hodně dlouho. Takže po výběru třeba na internetových stránkách se zajeďte na místo podívat osobně, přičemž se na vše potřebné ptejte, protože po koupi už bude rozhodně pozdě.

hledání nemovitosti

Je dobré se na něj jít podívat několikrát, protože v určité době může být lokalita rušná a třeba nevhodná k bydlení. Ke důležité důvěřovat, ale prověřovat, a proto se jako první podívejte do katastru nemovitostí, kde se dozvíte majitele a třeba exekuce, což je podstatné. Velký pozor si dávejte také při podepisování smlouvy, protože právě zde se můžeme nachytat. Je dobré si ji nechat zkontrolovat právníkem.

Hypotéka

Cena pozemků není nijak příznivá, protože jsou poměrně drahé, což platí zejména u stavebních parcel. Tato částka se obvykle pohybuje okolo statisíců až milionů, což nemá jen tak někdo na účtu. Nemusíte na něj šetří dlouhá léta, protože je tu možnost hypotéky na pozemek, která je pro tento nákup pozemku jako stvořená. Jistě jste už slyšely o hypotéce na pozemek, ovšem existuje i typ na pozemek. Podmínky jsou zde podobné, a proto když máte nějaký záznam v registru, tak se na Vás banky obrátí zády a neposkytnou Vám hypotéku.

podepisování smlouvy

To u nebankovní společnosti rozhodně neplatí, protože menší záznamy zde nejsou žádnou překážkou a dostanete individuálně nastavenou hypotéku přesně na míru. Nejdůležitější je, abyste řádně a včas spláceli, ovšem to vzhledem k možnosti natáhnout hypotéku na spousty let není problém ani pro lidi s menším příjmem. Sami se přesvědčíte, že můžete získat skvělý úrok.

You Might Also Like